Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 martie 2011

CornKing Caprese

Am decis ca aceasta sa fie prima mea reteta publicata pe blog deoarece am cules-o de la o persoana care m-a inspirat foarte mult in acest domeniu. Persona cu pricina se numeste Laura Adamache si vreau sa va spun ca are un blog senzational (adamache-laura.blogspot.com) si ca o apreciez foarte mult. Tin sa ii multumesc pe aceasta cale pentru toate minunatiile pe care le face!

Asadar sa revenim la reteta noastra care este foarte simpla deoarece are un aluat ce nu trebuie framantat mai mult de 5 minute si care se poate umple cu absolut orice fie dulce, fie sarat.

Ingrediente:

500 gr faina
30 gr zahar daca o faceti cu umplutura sarata / 50 gr pentru umplutura dulce
1 lingura cu varf de untura (sau margarina sau unt)
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
250 gr apa

Mod de preparare:
Intr-o cana se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pt aluat) si cu putina apa (cam 30 ml din apa pentru aluat) si se lasa sa dospeasca cca 10 minute.
Punem drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa.
Dupa 5 minute de framantat obtinem un aluat de o consistenta potrivita care nu se lipeste de maini si pe care il punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic pentru 1-2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer (poate fi pus in cuptorul incalzit cateva minute la minim si apoi oprit sau pe un calorifer cald).


Cam asa arata la mine aluatul dupa o ora de stat la loc caldut
Impartima aluatul in 2. Luam prima bucata si o intindem in forma dreptunghiulara (cat de cat) pe o suprafata pe care am stopit-o in prealabil cu putina faina.
Apoi cu muchia unui cutit impartim foaia pe lung in 3 dar fara sa o taiem (doar o marcam).

Apoi taiem partile exterioare in fasii egale cam de 1 cm (mie mi-au iesit 26 fasiute pe dreapta si 26 pe stanga)
Umplem partea din mijloc cu ce dorim: branzeturi, ciuperci, carne tocata, sunca etc.
Eu am umplut-o cu felii de sunca peste care am pus felii de mozzarella, felii de rosii presarate cu busuioc uscat si patrunjel verde tocat, iar mozzarella si la final iar felii de sunca.



Dupa ce se pune umplutura se impletesc fasiile de aluat de pe margine punandu-le peste umplutura (punem o fasie din dreapta peste care punem una din stanga si tot asa).


Ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si il presaram cu chimin/mac/susan/sare de mare grunjoasa (dupa preferinte). Procedam la fel si cu a doua bucata de aluat.



Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 200 grade.



Sa aveti pofta!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu