Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 aprilie 2011

Peanut butter and chocolate chip cookies...sau biscuiti cu ciocolata si unt de arahide


Acesti biscuiti sunt foooooarte gustosi. Au aroma aceea speciala a untului de arahide si sunt si destul de usor de facut. Secretul lor ca sa devina crocanti este sa fie lasati sa se raceasca foarte bine inainte de a fi pusi in cutie/borcan etc.

  Ingrediente:
-  250 gr. unt la temperatura camerei
-  250 gr. unt de arahide
-  200 gr. zahar brun
-  200 gr. zahar tos
-  2 linguri miere
-  3 oua
-  250 gr. faina
-  1 praf de copt
-  1 lingurita bicarbonat
-  1 lingurita esenta de migdale
-  1 lingurita esenta de vanilie
-  200 gr. ciocolata taiata bucati

(eu am folosit 100 gr. ciocolata alba si 100 gr. ciocolata neagra)

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cu bicarbonatul se se cern prin sita.
Se mixeaza bine untul cu cele 2 tipuri de zahar pana devine ca o spuma. Adaugam apoi ouale pe rand, dupa care untul de arahide si cele 2 esente. Dupa ce sunt omogenizate se adauga mixul de faina. Se amesteca bine totul apoi se incorporeaza si ciocolata.
Se lasa putin la rece pana ce se incinge cuptorul la 180 de grade si se pregateste tava cu hartie de copt.
Cu o lingurita se fac gramajoare de marimea unei nuci. Atentie trebuie sa ramana cca 7-10 cm intre ele ca se intind destul de mult.

Se lasa la cuptor la 180 grade aproximativ 10 minute. Sunt gata cand sunt rumenite bine pe margini iar mijlocul e inca moale. Se lasa sa se zvante cateva minute in tava apoi se muta pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.



Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu