Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Eclere cu crema de vanilie




Ingrediente pentru eclere:
 
 200 ml apa
 150 gr. untura
 250 gr. faina
 7 oua
 un varf de sare

 Mod de preparare:









Se pun la fiert apa si untura, iar cand fierbe se adauga toata faina si se amesteca continuu pana se integreaza complet, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Cand se raceste complet se adauga ouale unul cate unul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Nu se pune celalat ou pana cand cel de dinainte nu s-a integrat complet.

 

  







Se pun cu lingurita gramajoare mici de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul bine incins.
Se tin la cuptor pana devin aurii si sunt uscate bine. (Se coc la foc iute – 200°C - 10 minute pana se umfla, apoi la foc mic cu usa intre-deschisa inca 10-15 minute pana se usuca).
Eclerele astfel obtinute se pot umple cu diverse creme, frisca, glazurate sau salate de ciuperci, somon, vinete etc.






Ingrediente pentru crema de vanilie:
750 ml. lapte
6  galbenusuri
200gr. zahar
100 gr. faina
2 plicuri de zahar vanilat
150 gr ciocolata alba
100 gr unt

Mod de preparare:
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se umfla, se mai albesc iar zaharul se topeste. Se adauga faina si laptele putin cate putin, se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase.
Se pune vasul cu crema pe foc mic de preferat cu tabla dedesubt sau la bain marie si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca.
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga untul la temperatura camerei, se omogenizeaza iar apoi se incorporeaza si ciocolata alba topita.

 








Se ia fiecare ecler in parte, i se taie un capac si se umple cu crema de vanilie. Se pot orna cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.  

 
Sa aveti pofta!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu