Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 august 2011

Budinca de paine cu banane si caramel


Ingrediente: (pentru o tava de aproximativ 30*40cm)
- 6 oua
- 250 ml lapte
- 2 plicuri de zahar vanilat (sau o pastaie de vanilie)
- 250 gr unt
- 300 gr zahar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 16-20 felii de paine
(iese mai buna daca painea e mai tare – veche de o zi)
- 2-3 banane
- 100 gr smochine uscate

Mod de preparare:
Se toarna laptele intr-o oala, se amesteca cu 100 gr. din cantitatea de zahar si cu vanilia si se pune pe foc aproximativ 10 minute apoi se lasa sa se raceasca.
Folosind cca. 50 gr. din unt se unge usor fiecare felie de paine pe ambele parti.
Se incorporeaza ouale in amestecul de lapte cu vanilie usor racit apoi se adauga si 100 ml. din smantana pentru frisca.
Pentru sosul caramel se pune intr-o oala cu pereti dubli sau intr-o tigaie mai inalta 200 gr. de unt, 200 gr. zahar si restul de 100 ml. smantana pentru frisca si se lasa la topit amestecand continuu pana cand scade si capata consistenta de sos si o culoare de caramel. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Intre timp se aseaza primul strat de felii de paine peste care se pun bananele si smochinele taiate felii, se pune cca. jumatate din caramel si jumatate din amestecul de lapte cu oua apoi se aseaza cel de-al doilea strat de felii de paine, restul de caramel si din amestecul de lapte cu oua. Se preseaza usor cu o furculita astfel incat painea sa absoarba cat mai mult lapte.

 




  



Se da la cuptorul incins la 200°C si se coacce cca 40-50 minute.
Se poate servi simpla, pudrata cu zahar si scortisoara sau cu fructe.


Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu