Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 5 martie 2011

Cornuri super pufoase

De indata ce am vazut aceasta reteta pe blog-ul d-nei Laura Laurentiu (www.retetecalamama.ro/) am decis ca trebie sa o incerc si tin sa va spun ca au iesit o minunatie de cornuri, extrem de pufoase si fragede. Sunt ideale atat pentru micul dejun cat si pentru cina. Merg chiar si ca aperitiv. Noi le-am servit dimineata cu o pasta de branza delicioasa.
Ingrediente:
- 500 gr. faina
- 2 lingurite de sare
- 25 gr. drojdie proaspata
- 2 lingurite de zahar
- 4 galbenusuri (+inca 1 galbenus pentru uns)
- 3 linguri de untura de porc
- 200-250 ml. lapte
- diverse seminte sau condimente
  (sare de mare, chimin, susan, mac)
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sarea intr-un bol.
Drojdia se pune intr-o cana, se freaca cu zaharul si cu 4-5 linguri de lapte cald (nu fierbinte) si se lasa cam 10 minute la cald. Se face o groapa in mijlocul fainii in care se toarna drojdia dospita.
Galbenusurile se amesteca cu restul de lapte cald si cu untura topita (dar nu fierbinte). Se pune peste drojdia din bolul cu faina.
Se framanta un aluat neted si nu prea tare, daca este nevoie se mai adauga cate o lingura de lapte cald.
Aluatul se unge cu putin ulei, se acopera cu o folie si si se lasa intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul (1-2 ore).
Aluatul se imparte in 6 mingiute egale din care se vor obtine 24 de cornuri.
Fiecare mingiuta de aluat se aplatizeaza cu sucitorul in forma unui disc cu diametrul de aproximativ 20 de cm.  care se imparte in 4 triunghiuri .

Se ruleaza cornurile dinspre baza triunghiului spre varf si se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt, astfel incat varful sa vina dedesubt (ca sa nu se desfaca la copt). Se aseaza tava intr-un loc caldut (cuptorul incalzit la 30-40 de grade e ideal) si se lasa cornurile sa mai creasca 30-45 de minute.
Se ung cornurile cu galbenus amestecat cu 1-2 linguri de lapte si se presara cu seminte (eu am presarat cu seminte de susan, sare de mare si chimin.
 Se dau la copt in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
Sa aveti pofta!!!


 



Un comentariu:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Petitchef

    RăspundețiȘtergere