Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 11 mai 2011

Tiramisu la pahar


Ingrediente (pentru 6 pahare):
250 gr piscoturi (un pachet mic)
250 gr mascarpone
4 oua
8 liguri de zahar
1 cana cafea calduta si neindulcita
1 praf de sare

Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand 4 linguri de zahar si se mai bat pana se topeste zaharul iar spuma sta bat.
Galbenusurile se freaca putin cu celelalte 4 linguri de zahar apoi se adauga branza mascarpone si se omogenizeaza. Se incorporeaza si albusul batut spuma.
Intr-o farfurie adanca se pune cafeaua calduta si se vor inmuia piscoturile inainte de a fi puse in pahar. (Piscoturile vor trebui rupte in bucati cat se se potriveasca in pahar.)
Se pregatesc 6 cupe/pahare/boluri in care se vor aseza in ordinea urmatoare: crema, piscoturi, crema, piscoturi, crema.
Se pot orna cu cacao, ciocolata rasa sau fructe…dupa preferinte.

Eu am facut doar 5 pahare cu piscoturi inmuiate in cafea si inca un pahar cu piscoturi inmuiate in lapte, ca sa poata papa si piticul meu J.




Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu