Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Cannelloni cu pui si dovlecel




Am vrut sa fac niste paste, insa vroiam ceva nou. Asa ca am incercat aceasta combinatie de pui cu dovlecel, cu sos bechamel si sos de rosii cu busuioc si vreau sa va spun ca au iesit extrem de bune. Familia mea spune ca acest fel de mancare tocmai a ocupat un loc fruntas intre felurile lor preferate. Evident ca acest lucru ma incanta, mai ales ca toti l-am mancat cu placere si se pare ca urmeaza sa repetam reteta ca doar ne-a placut foooooarte mult.
Portia pe care am facut-o ajunge la 4-6 persoane (depinde cat sunt de infometati J), iar ingredientele si pozele de mai jos sunt pentru acesta portie insa pot fi modificate dupa gustul fiecaruia.

Ingrediente:
- o cutie de cannelloni (eu am folosit Panzani)
- 750 gr piept de pui
- 2 dovlecei medii
- 50 gr unt
- 50 gr faina (cam 2 linguri)
- 500 ml lapte
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1 cutie cubulete de rosii cu busuioc (mie imi plac cele de la Cirio)
- ½ cana supa/apa
- ulei de masline
- Sare, piper, chilli, nucsoara, patrunjel verde, oregano, busuioc

Mod de preparare:
Se spala pieptul de pui si se taie cubulete mici (de aproximativ 5-7 mm). Se pune intr-o tigaie teflonata cu o lingura de ulei de masline si se rumeneste la foc iute pana capata o culoare usor aurie pe parti. Din cand in cand se scurge de zeama pe care o lasa. Aceasta zeama se pune intr-o cana si o vom folosi mai tarziu la sosul de rosii. Dupa ce puiul s-a rumenit se scoate din tigaie si se pune intr-un bol. Intre timp, dovlecelul se spala, se curata de coaja si se taie si el la fel ca pieptul de pui. In aceeasi tigaie in care am prajit puiul se pune iar o lingura de ulei de masline se pune tigaia pe foc si cand e bine incinsa se pune dovlecelul la prajit. Cand e rumenit si dovlecelul se ia tigaia de pe foc, se adauga puiul, se amesteca si se condimenteaza cu sare, piper si putin praf de chilli. Se lasa putin la racit. Se ia fiecare bucata de cannelloni si se umple cu aceasta compozitie.









Pentru sosul bechamel se pun intr-o oala mai mica 50 gr de unt la topit. Dupa ce s-a topit se adauga putin din lapte si faina si se amesteca bine sa nu se faca cocolase, apoi se adauga si restul de lapte si se omogenizeaza. Compozitia astfel obtinuta se pune la foc mic si se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Sosul trebuie sa aibe o consistema cremoasa cam ca o smantana. Dupa ce obtine aceasta consistenta, se ia de pe foc si se condimenteaza cu putina sare, piper si un varf de cutit de nucsoara macinata.
Separat se va face sosul de rosii. Se taie marunt o ceapa si se caleste putin cu o lingura de ulei de masline. Se adauga rosiile cubulete, zeama rezultata de la rumenirea pieptului de pui, o jumatate de cana de supa de legume (sau apa), usturoiul pisat, putina sare, piper , ½ lingurita de oregano, ½ lingurita de busuioc, si o legatura mai mica de patrunjel verde tocat. Se lasa sosul sa fiarba 2-3 minute si se ia de pe foc.









Intr-un vas de yena sau de ceramica, sau intr-o tava de sticla se toarna jumatate din sosul bechamel si se intinde pe toata suprafata vasului si pe margini. Se pun apoi bucatile de cannelloni umplute (atentie: acestea nu trebuie sa fie puse decat intr-un singur strat) peste care se toarna cealalta jumatate de sos bechamel.










Deasupra se pune sosul de rosii. Se da la cuptorul incins la 180°C pentru 40-50 minute.










Dupa ce se scot din cuptor se pune deasupra parmezan ras si se lasa cateva minute pana se topeste putin parmezanul inainte sa se serveasca.


Sa aveti pofta!






3 comentarii:

  1. delicios-- am renuntzat la post pentru aceste paste :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Fana pentru noul blog, vad ca pana la urma te-ai hotarat sa-l faci. Imi plac pozele tale( arata delicios!) si cu siguranta mancarea in realitate nu se compara cu poza. Sa o tii tot asa. Esti o sursa de inspiratie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi Anca, esti o draguta! Si mie imi place mult bogul tau.

    RăspundețiȘtergere