Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 aprilie 2011

Cheesecake cu ciocolata / Duo choccolate cheesecake


De ceva timp mi-am tot propus sa fac un cheesecake, caci imi era dor de cel mancat la Cheesecke Factory din Chicago. Nu cred ca exista cineva care sa faca un cheesecake mai bun decat ei... Asa ca m-am incumetat si am dat un search pe net si m-am oprit la reteta Teodorei Takacs (http://cevadulcecudichis.blogspot.com/2010/03/un-duo-chocolate-cheesecake-intre.html), pe care am modificat-o pe ici pe colo si iata ce a rezultat:
Pot sa va asigur ca se face foarte usor si ca este absolut delicioasa.
Ingrediente:
Blat:
 - 250 gr biscuiti
- 3 linguri zahar pudra 
- 100 gr unt topit
- 3 linguri smantana dulce/ frisca/ lapte
Crema:
- 200 gr ciocolata alba
- 200 gr ciocolata cu lapte/neagra/amestec
- 700 gr branza de vaci cat mai fina (ex: lacteea/exquisa quark etc)
- 150 gr crema de branza (eu am folosit Almette)
- 200 gr zahar
- 4 oua
Pentru decor am taiat cateva felii de banane, de mere si cateva boabe de struguri, le-am asezat frumos deasupra si lea-m glazurat usor cu ciocolata topita amestecata cu putina frisca lichida (la 100 gr ciocolata-100 ml frisca lichida/smantana dulce).
Mod de preparare:
Intai se sfarma biscuitii cat mai marunt (eu i-am facut cu robotul de bucatarie), apoi se pun intr-un vas si se amesteca cu zaharul pudra. Peste, se toarna untul topit amestecat cu laptele si se omogenizeaza bine.
Se ia o tava cu peretii detasabili (a mea a fost de 30 cm diametrul, dar merge si intr-o tava mai mica doar ca va iesi mai inalt J) si se tapeteaza cu hartie de copt. Se rastoarna in ea compozitia de biscuiti si se preseaza bine cu mana astfel incat sa se faca un strat compact si uniform. Se da la rece cca 30 minute.
Intre timp ne apucam de crema de branza. Se pun intr-un vas crema de branza si branza de vaci si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Apoi se adauga ouale si se mai amesteca pana cand devine ca o spuma de branza, dupa care se pune zaharul si se mai amesteca cateva minute. Se ia jumatate din compozitia rezultata si se pune in alt vas. Separat se topeste ciocolata cu lapte (fie in cuptorul cu microunde, fie pe baie de aburi) si se pune peste crema de branza din primul vas se amesteca bine. Se pune in tava peste blatul de biscuiti. Apoi se procedeaza la fel si cu ciocolata alba si se pune in tava peste compozitia cu ciocolata cu lapte. Atentie insa ca atunci cand turnati in tava a doua compozitie de ciocolata sa o faceti usor si pe toata suprafata astfel incat sa nu se amestece cu cealalta.

Se da la cuptor pentru aproximativ o ora la 180 de grade. Cuptorul trebuie sa fie incins in prealabil. Dupa ce este gata, e bine sa o lasati sa se raceasca in cuptorul cu usa intredeschisa, astfel nu va crapa crusta de deasupra.

 Inca un pont: daca topiti ciocolata la cuptorul cu microunde trebuie sa o faceti progresiv tot cate 30 de secunde altfel riscati sa o ardeti si nu va mai fi buna de consum. Deci rupeti ciocolata cubulete intr-un vas si o puneti la cuptor 30 de secunde, o scoateti, o mai puneti 30 de secunde, iar o scoateti, o amestecati putin si daca mai e cazul repetati operatiunea pana cand ciocolate e complet topita.
Sa aveti pofta!

Un comentariu: